Drugi ciklus besplatne škole jedrenja za decu u Smederevu

SMEDEREVO, 17. avgust 2019 – Jedriličarski klub Smederevo pokrenuo je drugi ciklus besplatne škole jedrenja za decu uzrasta od 7 do 10 godina, koji je jedan od uvodnih sportskih programa u ovogodišnju “Smederevsku jesen”.

Jedriličarski klub Smederevo ove godine ima nameru da se, uz podršku lokalne samouprave, uključi u organizaciju sportskog dela Smederevske jeseni, sa ciljem stvaranja raznovrsne sportske ponude tokom najznačajnije smederevske turističko-privredne manifestacije i afirmacije neiskorišćenih ruralnih potencijala u turističkom smislu.

Jedriličarski klub Smederevo predložio je dva programa u okviru sportskih aktivnosti Smederevske jeseni. Prvi program je nastavak besplatne škole jedrenja koja se organizuje na Šalinačkom jezeru svakog dana od 9 do 13 časova u periodu od 16. avgusta do kraja letnjeg raspusta. To je praktično jedan od uvodnih sportskih programa u ovogodišnju Smederevsku jesen.

Drugi program je regata za najmlađe jedriličare Kup Smederevske jeseni. Reč je o meč rejs trkama (match race) za decu uzrasta od 7 do 10 godina u klasi Optimist. Ovakva vrsta takmičenja do sada nije viđena u Smederevu, pa će biti svojevrsna atrakcija za posetioce.

Broj polaznika tokom drugog ciklusa besplatne škole jedrenja je ograničen. Prijave o dodatne informacije na broj: 0640295751.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!